Nincs többé dízel Bentley Bentayga Európában

Egyre mostohább a sorsa a dízel járgányoknak Európában, miután egymás után döntenek úgy a világvárosok, hogy kitiltják a gázolajos személyautókat a belvárosi részekről. A Bentley megérezte ennek a komolyságát és leállított a dízel Bentayga forgalmazását a térségben.

Gyakorlatilag nem telik el hét anélkül, hogy valahol nem mérnének egy újabb csapást a dízel járgányokra kitiltás vagy megnövekedett adók formájában. Ennek fényében nem csoda, hogy a fejlettebb és tehetősebb országokban egyre inkább kerülik a gázolajos autókat a vásárlók, aminek természetesen óriási hatása van a piac alakulására.

A Bentley például már döntött is, azaz leállította a V8-as dízellel szerelt Bentayga SUV gyártását az európai piac számára. „Az utóbbi években erősen megváltoztak a dízel járművekre vonatkozó jogszabályok, ami a piacon is szemmel láthatóan fejtette ki a hatását. Mindezek mellett amúgy is az elektromos jövőre szeretnénk már koncentrálni, így mondhatni nem maradt más választásunk, mint leállítani a dízel Bentayga forgalmazását egyes területeken”- nyilatkozta a márka vezetősége.

Azért továbbra sincs minden veszve azok számára, akik szeretnének egy olyan Bentley-t maguknak, mely az Audi SQ7-ben is megismert 4 literes V8-as dízel aggregáttal van szerelve, a márka ugyanis az Oroszországban, Afrikában és Ausztráliában még egy darabig tovább árulja ezen járműveket, bár a jövőjük hosszabb távon ezeken a helyeken is kérdéses.