Németország: a Tesla félrevezeti a vásárlókat

Egy német szervezet pert indított a Tesla ellen, mert szerintük félrevezetik a vásárlókat az önvezető rendszerük leírásával és a hozzá kapcsolt marketinggel. Elon Musk gúnyosan válaszolt a vádakra.

Már többször is előkerült az elmúlt években, hogy eléggé félrevezető tud lenni, ha egy autóra azt mondjuk, hogy képes az önvezetésre. Ennek a tudásnak ugyanis vannak szintjei, ami olyan mértékben változtatják meg a szó értelmét, hogy az sokak számára megtévesztő lehet. Ez ellen lép fel most perrel a német „Schutzverband gegen unlauteren Wettbewerb” szervezet, mely egy a tisztességtelen piaci verseny ellen létrehozott egyesület.

Állításuk szerint ugyanis a Tesla már eleve az Autopilot elnevezéssel megtéveszti a vásárlókat. Azt sugallja vele, hogy a kocsi teljes mértékben magát vezeti, pedig ez nem igaz, a sofőr figyelme továbbra is szükséges a súlyos balesetek elkerülése érdekében. Külön kiemelik azt is, hogy az amerikai elektromos gyártó a honlapján azt állítja, hogy a városon belüli teljes önvezetés még idén megvalósul. Persze, gondolhatnánk, hogy még akkor van idő ezt létrehozni, csak hogy az egyesület kihangsúlyozza azt is, hogy ez az állítás még tavaly került fel a netre és még a mai napig nem sikerült megvalósítani. Aki viszont találkozik a tavalyi dátummal jelzett kijelentéssel, könnyen azt híheti, hogy ez már meg is történt.

Természetesen azonnal válaszolt a vádakra Elon Musk, a Tesla tulajdonosa és vezérigazgatója is, aki gúnyosan csak annyit reagált a Twitter fiókján, hogy „A Tesla Autopilot a repülés világában alkalmazott fogalom alapján lett elnevezve. És mi a helyzet az Autobahn elnevezéssel?”.