Nem mond le a szedánokról a Jaguar az SUV modellek miatt

A Jaguar vezető dizájnere egy interjúban tért ki arra, hogy az elektromos modelleknek egyre hangsúlyosabban kell uralniuk a palettát, ez viszont nem jelentheti a hagyományos szedánok eltűnését.

A jelenlegi Jaguar XJ lassan a modellciklusa végéhez ér, így mindenképpen időszerű egy újabb generációról beszélni. Lesz egyáltalán új XJ? Vagy az I-Pace sikerei erősen elektromos SUV irányba terelik a gyártót? Ian Callum, a márka vezető dizájnere válaszolt ezekre a kérdésekre.

Az elektromos irány mindenképpen erősödik szerinte a jövőben, azt viszont elképzelhetetlennek tartja, hogy az SUV mánia teljesen kiölje a palettáról a hagyományos lépcsőshátúakat: „A szedánok a márka gyökeres részét képezik, biztos vagyok benne, hogy a szabadidő-autó mánia nem lesz hatással ezen autóink jövőjére.”

Ezek szerint lesz új XJ, sőt egyre biztosabb, hogy kizárólag elektromos lesz. „Az elektromos autózás nem azt jelenti, hogy már futó modellekbe beledobáljuk a villanymotort és kész, ezt egyszerűen nem tehetjük meg” – mondta Callum, ezzel alátámasztva, hogy a modell alapjaiban elektromosnak tervezik meg, így a hagyományos hajtásláncok megléte kérdésessé válik a későbbiekben.