Nem lesz semmi a Volkswagen elektromos Buggy terveiből

A Volkswagen bejelentette, hogy az ID. Buggy tanulmány már biztosan nem kap széria változatot és az elektromos terepjáró ID. Ruggdzz jövője is kérdésessé vált. Fontosabb dolgokra koncentrál inkább a gyártó.

A Volkswagen elektromos törekvései sorra nyitnak zöld utat az ID tanulmány modelleknek, ám nagyon űgy tűnik, hogy azért nem minden variáns kap majd széria változatot a későbbiekben. Most például a német gyártó bejelentette, hogy a Buggy koncepcióból biztos nem lesz már kész modell!

Ennek az az oka, hogy az elektromos élményautót a Volkswagen az e.Go Mobile céggel együtt kívánta piacra dobni a későbbiekben, ám az sajnos idő közben becsődölt a rossz üzleti döntések és a vírus okozta gazdasági visszaesés miatt.

“Nem, nem fogjuk megcsinálni az autót. Volt egy partnerünk ehhez, de végül nem jött össze a dolog”- fektette le a tényeket Ralf Brandstätter, a Volkswagen vezérigazgatója az Autocar magazinnak adott interjúban.

Nem csak a Buggy az egyelten szűkebb vásárlói rétegnek szánt tanulmány, amit jó időre félretesznek a németek, ugyanis Brandstätter azt is elárulta, hogy a kimondottan kemény terepesnek szánt elektromos ID.Ruggdzz fejlesztése sem folytatódik. A vezér ezzel kapcsolatban annyit árult el, hogy az egyelőre „bekerült a fiókba”, azaz később lehet, hogy lesz még belőle valami, de egyelőre inkább a fontosabb, nagyobb tömegeket elérő modellekre fókuszálnak inkább.