Nem lesz bőrülés a Mini modelljeiben, fenntartható autógyártásra törekszik a gyártó

A Mini a jövőben nem kínál majd bőrüléseket a vásárlóknak, helyette újrahasznosított anyagból készült szövetet találhatunk majd a trendi kisautókban.

Nemrég jelentette be a Mini, hogy leáll az extrém testreszabhatóságot kínáló “MINI Yours Customised” program, most pedig úgy tűnik, egy újabb opciós tételtől búcsúzhatnak el a jövő vásárlói. Oliver Heilmer, a márka dizájnigazgatója árulta el az Autocar magazinnak, hogy a jövőben nem kínálnak majd bőrözést az autóikhoz.

“A jövőben már nincs szükségünk bőrre, mert nem hisszük, hogy a fenntartható gyártáshoz hozzá tartozik. Meg vagyunk győződve arról, hogy modern és értékes termékeket gyártunk majd ezen megoldás nélkül is”- hangzott az egyértelmű kijelentés.

Nem csak ennyi változás lesz a gyártási technológiában, hanem kiderült az is, hogy az ülésekhez használt szövet teljes mértékben újrahasznosított anyagokból készül majd, míg a bélések 70 százaléka származik majd ilyen forrásból: “Ez egyszerű találékonyság. Újrahasznosított anyagokat használunk majd, de mellette persze megmarad a luxus is. Funkcionalitás szempontjából is előrelépés ez. Ott van például az Urbanaut koncepció, melyhez parafát hasznosítottunk. A jövőben az esztétika inkább az otthoni megoldásokhoz hasonlít majd, mint az eddigi autóipari szokásokhoz”

Oliver Heilmer mindezek mellett továbbra is hű akar maradni a márka örökségéhez, de a környezetvédelem a legfontosabb. A Mini tehát az igazgató elmondása szerint a jövőben az apróbb dizájn és funkcionális megoldások miatt lesz Mini, az alapok és a gyártási technológia változni fog.