Nem kínál többet mást, csak SUV modelleket a Lincoln

Az egykoron nagyméretű szedánjairól elhíresült amerikai Lincoln idén végleg felszámol mindennel, ami nem SUV. A Continental maradt a régmúlt egyetlen fecskéje, de az is csak év végéig.

Az autózás világában (meg úgy bármelyik profit alapú üzletágban) a kereslet határozza meg a kínálatot, azaz amit többen megvesznek az ügyfelek közül, az kerül előtérbe. Ez magától értetődő, hiszen bármennyire van negatív hangzata, a „pénz beszél” megállapítás teljes mértékben igaz a négykerekűekre is. El kell adni az autót, mert abból lesz a bevétel, amiből lehet újabb modelleket fejleszteni, gyárakat fenntartani és a többi. Na de hogy került ez most elő? Úgy, hogy megint itt az egyértelmű jele annak, hogy az SUV mánia szépen lassan, de magabiztosan kiszorítja a piacról a többi kategóriát.

Az egykor méretes limuzinjairól elhíresült Lincoln ugyanis bejelentette, hogy még idén leáll a Continental és az MKZ modell gyártása, utódmodell pedig nem lesz egyik esetben sem. Ez azért fontos, mert ez a két kocsi volt a gyártó utolsó olyan terméke, mely nem a szabadidő-modellek palettáját erősítette.

A gyártó a döntést azzal indokolta, hogy évről évre egyre kevesebb vevő keresi a limuzinokat, a gigantikus SUV modellek viszont folyamatosan stabil eladást produkálnak. A lépés tehát érthető, még akkor is, ha ezzel egy korszak ér véget Amerikában.

Na de akkor mik a további tervek? A gyár vezetősége annyit árult el, hogy az SUV palettát tovább erősítik, azaz várhatóan új modell érkezik még a Navigator, az Aviator, a Nautilus és a Corsair mellé, sőt egy elektromos variánssal is gyarapodik még a kínálat jövő év vége felé.