Nem engedi a gyereket a kocsiban hagyni a Hyundai

A Hyundai az autóban felejtett, vagy direkt ott hagyott gyermekek és állatok életét megmentő rendszert szerel alapáron az új modelljeibe a jövőben.

A Hyundai bemutatta azt a biztonsági rendszert, mely az autóban felejtett gyerekek és állatok megmentésében segíthet a jövőben. Két lépcsőben is figyelmezteti a sofőrt az autó, ha valaki még az autóban tartózkodik miután bezárta az ajtókat.

Az első figyelmeztetés a műszerfalon olvasható, amint leállítottuk az autót. Persze, nem mindig, csak ha a rendszer rögzítette, hogy elindulás előtt kinyitottuk és bezártuk a hátsó ajtó egyikét, azaz jó eséllyel raktunk valakit a hátsó ülésre.

A második lépcső az autó bezárása után lép érvénybe. Ekkor egy ultrahangos szenzor bekapcsol és érzékeli, ha mozgás van az autóban. Ha ez megtörténik, azaz tényleg mozgolódik valaki, vagy valami a hátsó sorban, akkor az autónk azonnal elkezd dudálni, villogni és figyelmeztetést küldeni a telefonunkra.

Életmentő megoldás, ám a legegyszerűbb az lenne, ha egy picikét körültekintőbb lenne mindenki, és nem hagyna az autóban egyetlen élőlényt sem. A napon hagyott járgány ugyanis pillanatok alatt annyira felforrósodik, hogy az a bent ülők számára kibírhatatlanná és életveszélyessé válik. Idén csak Amerikában több mint 20 gyermek vesztette életét ilyen kínkeserves és értelmetlen módon.