Nem cáfol és nem is erősít meg semmit Tim Cook az Apple autóipari terveit illetően

Már lassan egy éve foglalkoztatja az embereket, hogy vajon a pletykáknak lehet-e hinni, avagy az Apple tényleg saját önvezető elektromos autót készül piacra dobni. Tim Cook, a vállalat vezérigazgatója nem erősített meg semmit, de meglepően sokat foglalkozik mostanság az önvezető technológia kérdésével.

Az utóbbi idők nagy kérdése, hogy vajon tényleg az autóipari színrelépést tervezgeti-e az Apple, vagy csak alaptalan pletyka szinten terjednek az ilyen irányú híresztelések. Nehéz erre választ adni, ráadásul a cég vezérigazgatója, Tim Cook sem könnyíti meg az ember dolgát.

Az Apple vezér a CNBC beszámolója szerint ugyan hajlandó volt már beszélni az önvezető autókról alkotott véleményéről, de igazán konkrétumokat továbbra sem árult el a cég terveit illetően. „Az önvezetés véleményem szerint egy alapvető technológia. Ha jobban belegondolsz, az autó lényegében egy robot. Az önvezető autó szintén egy robot. Nagyon sok lehetőség van az önvezető rendszerekben. Mit kezd majd ezzel az Apple? Meglátjuk! Sok eshetőséget megvizsgáltunk már, a legtöbb soha sem látott napvilágot. Persze, ezzel nem azt mondom, hogy ez sem fog.”- hangzott a válasz, melyből kivehető, hogy Cook számításba veszi a technológiában rejlő lehetőségeket, konkrét tervekkel viszont még vagy nem rendelkezik, vagy továbbra is igyekszik az amerikai cég ezen törekvéseit a legnagyobb titokban véghez vinni.

Érdekesség, hogy az interjúban rákérdeztek arra is, hogy miért nem fogadta el tavaly Elon Musk meghívását, aki együttműködéssel is kecsegtető megbeszélésre hívta. A válasz szintén kitért a miértekről, ám Cook itt sem rejtette véka alá, hogy igencsak tiszteli a Tesla által elért eredményeket: „Tudod, sosem beszéltem Elonnal, bár csodálom és tisztelem a céget, amit felépített. Azt hiszem, a Tesla hihetetlen munkát végzett, hogy ne csak megszerezze a vezető pozíciót az elektromos autózás terén, hanem meg is tartsa azt ilyen hosszú ideig. Ezért nagyra értékelem őket.”