Nem bővül tovább a 8-as BMW motorpalettája

A BMW termékfelelős igazgatója, Carsten Groeber jelentette be, hogy a 8-as széria nem kap V12-es motort még az M-es kivitelben sem. Egyszerű a magyarázat, a gigantikus motor túl nehéz lenne egy ilyen kiegyensúlyozott sportkocsi orrában.

Ugyan a 8-as BMW már júniusban bemutatkozott, ám az igazi fanatikusokat a mai napig az foglalkoztatja, hogy vajon az M-es kivitel melyik motort kapja meg. Sokak számára kézenfekvő válasz az M760Li-ben már megismert 6 literes V12-es egység, ám a bajorok termékfelelős igazgatója most egy nyilatkozatban oszlatta el a kétségeket: nem ez lesz a megfelelő választás.

Carsten Groeber ugyanis kifejtette, hogy a V12-es motorjuk olyan gigantikus, hogy orrnehéz lenne tőle a most tökéletesen kiegyensúlyozott 8-as széria.

Na de akkor mivel tudják a már bemutatott hathengeres háromliteres 315 lovas 840d-t és a 4,4 literes ikerturbós V8-as motorral szerelt 522 lóerős M850i-t megfejelni M8 néven? A válasz már le is lett írva, a 4,4 literes V8-ast használják majd, csak némi átalakítással és csiszolgatással még több lóerőt nyernek majd ki belőle.

A 8-as a későbbiekben nem csak M-es kivitelben, hanem négyajtós kupé és kabrió karosszériával is kapható lesz.