Nem áll le a Gazoo Racing, még extrémebb Toyota Yaris GR kivitelen dolgoznak

A Toyota és a Gazoo Racing nemrég mutatta be a Yaris GR legújabb generációját, ám néhány kémfotó tanulsága szerint nem álltak még le a gyáriak. Egy az eddigieknél is sportosabb változattal róják a köröket a Zöld Pokolban.

A Toyota és a Gazoo Racing már másodszor lepte meg a rajongókat egy igazi hot-hatch kategóriás autóval, hiszen nemrég mutatkozott be a Yaris GR második generációja. Ez a járgány a versenysportból átvett megoldásaival és a 260 lóerős 1,6 literes turbós benzines motor, illetve az összkerék meghajtás kombinációjával egy parádés élményautó lett, amit a jelek szerint imádnak is a vásárlók.

Na de mi történik az után, hogy piacra dobták az új generációt? Szó sincs pihenésről, máris egy minden eddiginél durvább változat tesztelése folyik a Nordschleife könyörtelen aszfaltján, legalábbis a Carscoops magazin kémfotói szerint.

A Toyota egyelőre semmiféle információval nem szolgált a lebukott autóval kapcsolatban, de az könnyen kivehető a képeken, hogy még jobban rágyúrnak a leszorítóerőre a gyáriak. A hátsó szárny lényegesen nagyobb, mint eddig bármikor a GR modellek történetében, az első lökhárító pedig merészen előrenyúló légterelőkkel lett kiegészítve. A leragasztott tető karbonszálas megoldást sejtet az első kerék mögé vágott szellőző pedig jó eséllyel a megnövelt teljesítmény és a komolyabb fékrendszer miatt vált indokolttá.

Könnyen lehet, hogy egy limitált szériáról van szó, de lehet az is, hogy a GR mellé ez a generáció is kap egy még kiélezettebb GRMN (Gazoo Racing Master of Nordschleife) változatot. Izgatottan várjuk a japánok bejelentését!

forrás: Carscoops