Negyedmillió eladott elektromosnál jár a Volkswagen

A német gyártó a napokban adta át az általa legyártott 250 ezredik villanyosított autót, amely egy hófehér e-Golf volt. És még csak most következik a villanyos ID modellek korszaka.

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Volkswagen, ugyanis alig pár napja adták át a 250 ezredik részben, vagy teljesen elektromos autójukat egy szerencsés vásárlónak. Az ünnepi darab egy hófehér e-Golf volt, ami alapvetően uralta az eddigi német paletta villanyos eladásait.

Ehhez az eredményhez a Volkswagennek hét évre volt szüksége, ugyanis 2013-ban mutatkozott be a paletta első villanyosa, az e-Up. Köszönhetően az agresszív elektromos terjeszkedésnek és a most még szárnyait bontogató ID modellcsaládnak, az 500 ezres szám eléréséhez szinte biztos, hogy ennél kevesebb idő kell. Ez főleg annak a tudatában jelenthető ki, hogy pár év múlva a tervek szerint csak és kizárólag valamilyen szinten villanyosított modellek lesznek megtalálhatóak a VW palettáján. Tehát ha nem pörög fel az a bizonyos számláló, az nagyon rosszul érinti a márka piaci szereplését, de az elemzők szerint ettől nem kell tartani.