Napelemet kapnak a Hyundai és Kia modellek

A Hyundai-Kia csoport egy új napelemes rendszer kiépítésén dolgozik. Három lépcsőben, három különböző funkcióban szeretnék bevezetni a tetőbe integrált töltő rendszert.

A Tesla után a Hyundai-Kia is a tetőbe integrált napelemes rendszerek felé indította el legújabb fejlesztését. Az ázsiai márka azonban nem csak egy feladatkörben látja életképesnek a megoldást, így mindjárt három bevezetési szintet jelöltek meg.

Első körben a hibrid modellek elektromos rendszerét töltenék napelemekkel, melynek köszönhetően az energia akár 60 százaléka is visszanyerhető lenne annyi idő alatt, amíg a tulajdonos a munkahelyén tevékenykedik.

A második lépcső a normál belső égésű motorral szerelt autók esetében lehet hasznos, hiszen ez az indítóakkumulátort tölti, ezáltal mentesítve eme feladat alól a motort, azaz jóval kedvezőbb fogyasztást lehet elérni így. Ezen a szinten ráadásul áttetsző napelemeket alkalmaznak majd a gyáriak, így a panoráma tetőről sem kell lemondania a vásárlónak.

A harmadik szint természetesen a tisztán elektromos modellek töltése lesz, ám ez a rendszer még kidolgozás alatt áll, több információt nem árultak el róla.