Nanoszálas szűrővel a koronavírus ellen

A BMW csoport egy új légszűrő technológiával védi a leendő vásárlóit a baktériumoktól és a vírusoktól. A nanoszálas szűrők az ultrafinom részecskéket is képesek kiszűrni a levegőből.

A koronavírus helyzet sok mindent megváltoztatott az autóiparban. Itt nem csak a gazdasági folyamatokra kell gondolni, hanem bizony az új eljárásokra is, ami a fertőzés terjedését hivatott meggátolni. Ilyen például a BMW által most bejelentett technológia is.

A bajorok ugyanis az autóikat nemsokára nanoszálas légszűrőkkel látják el, ami a levegőből a baktériumok és a vírusok többségét is képes lesz kiszűrni a gyáriak elmondása szerint.

Az új eszköz alapvetően változtatja meg a belső légkeringetés funkcióját is, ugyanis ezt bekapcsolva a szűrők mintegy két perc alatt teljesen képesek lesznek megtisztítani a levegőt az autón belül is, ráadásul mindez egy applikáció segítségével távolról is aktiválható.

A BMW csoport először a Rolls-Royce palettában alkalmazza az új szűrő technológiát még idén, jövőre pedig a BMW palettájában is megjelenik a drágább árkategóriába sorolható modellek esetében, de a gyáriak kommunikációja szerint visszamenőlegesen is elérhetővé válik idővel.