Nagy zene, kis autó

Leszerződött a Hyundai a Bose hifigyártóval, már az i20-ba is nyolchangszórós rendszert építenek a jövőben.

A Hyundai hivatalosan is megállapodott a Bose prémium hifi gyártóval, így a jövőben az amerikai cég látja el hangszórókkal és mélysugárzókkal a koreai gyártó termékeit. Nem csak a nagyobb és drágább modellek, hanem a paletta apróbb tagjai is profitálnak az egyezségből.

Egészen pontosan Európában a frissített Hyundai i20 lesz az első, melyben opcionálisan megtalálható lesz az új nyolc darab hangszóróból álló prémium hangrendszer. Az első ajtókban 165 mm-es, a hátsókba pedig 130 mm-es hangszórók épültek be, de az összképhez hozzátartozik a középkonzolba épített 80 mm-es középhangszóró illetve az a-oszlopok tövében elhelyezett 25 mm-es csipogók is.

Természetesen a mélyebb hangokról sem szabad elfeledkezni, így a csomagtartóban elhelyezésre került egy 130 mm-es mélyhangszóró is. A rendszert a Bose saját gyártású digitális erősítője tartja életben, a hozzá tartozó irányítópanel pedig akár sebesség függvényében is képes állítani a hangszintet.

A pérmium hangrendszer természetesen feláras extraként jelenik meg az i20 kínálatában, az érte kifizetendő felárról egyelőre nem adtak ki információkat.