Műtárgy szinten mozgó autóval tért vissza a De Tomaso

Visszatért a 70-es évek egyik legfelkapottabb egzotikus márkája a De Tomaso, ráadásul nem is akármilyen autóval. A P72 már első ránézésre egy igazi műremek.

Pontosan hatvan éve annak, hogy a De Tomaso autómárka megalakult az olaszországi Modenában. A márkának az igazi hírnevet a Pantera sportkocsi hozta meg a hetvenes években, ám sajnos az ez utáni próbálkozások már nem feltétlenül nevezhetőek sikersztorinak. Ahogy várható volt, a De Tomaso szépen csöndben el is tűnt a piacról, egészen mostanáig.

A márkát 2014-ben ugyanis felvásárolta az Apollo Automobilit is birtokló Ideal Team Ventures (ITV), most pedig megmutatták az első modern De Tomaso-t, a P72 szupersportkocsit.

A járgány megjelenése már első pillantásra magával ragadó, és nem csak azért, mert klasszikus versenyautók, közöttük a P70 verseny prototípus ihlették a dizájnereket, hanem azért is, mert olyan szinten figyeltek az apró részletre, ami nemes egyszerűséggel már művészinek nevezhető.

A kívánatos burok alatt meghúzódó technikáról még nem árultak el semmit a gyáriak, így csak korábbi pletykák alapján sejteni lehet, hogy a míves manuális váltó egy V8-as egységhez, nem pedig az Apollo IE által használt Ferrari eredetű V12-es erőgéphez csatlakozik.

A De Tomaso P72 összesen 72 példányban készül el és 750 ezer eurós alapáron lehet majd hozzájutni.