Most már biztos, hogy nem jön a Ford Bronco Európába

A Ford talán eddigi legnagyobb dobása volt a Bronco felélesztése, de sajnos mi a sikersztorinak nem lehetünk majd a részesei. Az emissziós normák miatt nem jön Európába a trendi terepjáró.

A Ford a Bronco felélesztésével mondhatni könnyen csinálta meg a saját szerencséjét. Egy olyan világban dobták piacra, amikor a fanatikusok igazán ki vannak éhezve igazi élményautókra, legyen szó sportkocsiról vagy éppen kompromisszumok nélküli terepjárókról.

Ez meg is látszik azon, hogy Amerikában az első két hétben több mint 160 ezer előjegyzést vettek fel rá a gyáriak, így bizonyos megrendelők már csak a legjobb esetben is két év múlva juthatnak majd hozzá az új játékszerükhöz. Na de mi a helyzet Európával? Eddig csak tippelni lehetett arra, hogy mi nem kapjuk meg az autót, ám most már hivatalos a Ford álláspontja az üggyel kapcsolatban.

A Bronco ugyanis jelenleg hibridként nem elérhető, a hozzá kínált 2,3 literes és a 2,7 literes benzines egység pedig nemes egyszerűséggel nem felel meg a szigorú EU-s emissziós normának. Ha tehát Európában is elkezdené árulni a Ford az új terepest, akkor tovább rontana az amúgy sem túl fényes emissziós átlagon, ezáltal tovább mélyítené a gyártó gazdasági helyzetét.

Persze, ezt csak mi bánhatjuk, a Ford köszöni szépen jól van az amerikai kereslettel, mint ahogyan már említettük, a gyártási kapacitás így is évekre előre le van már kötve.