Modern megoldásokkal tiszteleg a múlt előtt a Nissan Z Proto

Hivatalosan is bemutatta a Nissan az újgenerációs Z sportkocsik előfutárának tekinthető Z Proto tanulmányt. A múlt előtt tiszteleg a prototípus úgy, hogy közben minden porcikájában modern tud lenni.

Már hetek óta csöpögteti az információkat a Nissan a Z Proto tanulmányról, ami a következő Z sportkocsi generáció előfutára. Annyira előfutára, hogy lényegében már egy kész koncepcióról van szó.

Megjelenését tekintve kimondottan érdekes megoldásokkal találkozhatunk, amik mindegyike valamilyen szinten tiszteleg a múlt nagy Nissanjai előtt. Ott van például a hátsó fényforrás, mely a 300ZX formai megoldásait viseli magán, az első lámpák pedig a Datsun 280Z fényszórók mélyedését formálja meg.

A belső térben természetesen már digitális megoldásokkal találkozhatunk akár a műszeregységről, akár az infotainment rendszer funkcióiról van szó. A meghajtásról egy 400 lóerős ikerturbós V6-os benzines egység gondoskodik 474 Nm nyomaték mellett, az erőt pedig manuális váltószerkezettel juttatják el a japánok a kerekekhez.

Mindezek mellé még egy fontos információ kiderült a premierrel, ami sajnos megerősíti a hazai rajongók félelmét. A Z Proto ugyanis 400Z néven kerül majd a szalonokba, de nem Európában. Nálunk semmilyen néven ne keresd majd, ugyanis az új sportkocsi nálunk nem kerül forgalmazásra.