Modern, ám mégis kellően retró járgányt mutatott be egy amerikai gyártó

Mintha a 70-es évekből érkezett volna, pedig teljesen új tervezés az Alpha Motor Corporation legújabb dobása. Egy elektromos retró terepkupét mutattak be az amerikaiak.

Bár sokan azon a véleményen vannak, hogy az elektromos korszakkal vége az izgalmas autózásnak, a gyártók gőzerővel dolgoznak azon, hogy ezeket a beidegződéseket lerombolják. Főleg a kisebb, startup jellegű cégeknél láthatunk ígéretes és izgalmas próbálkozásokat.

Itt van például mindjárt a kaliforniai székhelyű Alpha Motor Corporation, mely elektromos hajtással ellátott retró jellegű járgányokkal hívja fel magára a figyelmet. Legújabb ilyen dobásuk ráadásul nem egy átlagos városi kocsi, hanem bizony egy izgalmas terep kupé.

Ennek értelmében a Jax emelt hasmagassággal, méretes terepgumikkal és látványos off-road kiegészítőkkel mutatkozott be. A gyártó azt is elárulta, hogy a végleges változat alapáron nem tartalmazza majd a gallytörő rácsokat és a tető felépítményt, ám így is egy kimondottan érdekes koncepcióval állunk szemben.

A technikai részletekről most csak annyit lehet tudni, hogy az elektromos motorokat egy 75 kWh-s akkumulátor csomag látja majd el energiával, aminek köszönhetően 400 kilométeres hatótávval számolhatnak majd a vásárlók. Lóerő adatok nincsenek, de az tisztázódott, hogy egy- és kétmotoros kivitel is lesz majd belőle első- vagy összkerék meghajtással.

A gyártó már elkezdte felvenni az előrendeléseket a különlegességre, az árról viszont egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy nagyjából 40 ezer dollár körül alakul majd.