Modellautót dobott piacra a Rolls-Royce, természetesen igazi autó áron

Belépett a modellautók piacára is a Rolls-Royce egy elképesztően kidolgozott 1:8-as méretarányú Cullinan modellel. Tetszetős darab, de főként az ára miatt nem lesz ott sok gyűjtő polcán a jövőben.

Sokan nem is gondolnák, hogy a méretarányosan kidolgozott modellautóknak mekkora piaca van. Sok a gyűjtő, akik esetenként akár több százezer forintot is képesek kifizetni egy-egy szebben kidolgozott vagy esetleg ritkább példányért. Azért van egy határ is, amit a Rolls-Royce most olyan könnyedséggel hagyott figyelmen kívül, hogy már csak az is különlegessé teszi az újdonságukat.

A luxusautó márka ugyanis egy saját gyártású 1:8-as méretarányú Cullinan modellel szeretné kényeztetni a gyűjtőket és az igazi Rolls tulajdonosokat. A kézzel gyártott kicsinyített járgányok soha nem látott aprólékossággal készülnek el, ráadásul minden világít is rajtuk/bennük, aminek az igazi Cullinan esetében is világítania kell.

Mindezek mellett teljes testre szabhatóságot ígérnek a gyáriak, azaz a fényezést (amit egyébként az igazi autóknál alkalmazott módon teljesítenek) és a belső tér kialakítását is a megrendelő határozhatja meg.

Ez mind szép és vonzó, csak éppen az árcédula egyértelművé teszi, hogy a célközönség nem éppen az átlag modellgyűjtők táborából fog kikerülni. Az egyediségtől függően (minél több extra kérése van a megrendelőnek, annál drágább lesz a kis járgány) akár a 30 ezer dollárt, azaz a 9 millió forintot is elérheti egy-egy példány ára.