Mindent az SUV piacra tesz fel a Mitsubishi

A Genfi Autószalonon a Car Throttle újságírójának árulta el a Mitsubishi angliai igazgatója, hogy hanyagolják a sportos vonulatot és inkább az SUV-k fejlesztésével foglalkoznak a továbbiakban.

Azt eddig is láthattuk, hogy a Mitsubishi palettájáról szépen lassan tűnnek el a sportosabb járgányok, most viszont Rob Lindley, a márka angliai igazgatója is megerősítette a változás tényét. Nem fejlesztenek se sportkocsit, se más alacsonyabb járgányt, a Mitsubishi elkövetkező évei csak az SUV modellekről fognak szólni.

Rob Lindley azt is elárulta, hogy miért nem a Honda és a Toyota példáját, azaz a sportautó piacra visszatérést követik: ” A nagyobb márkák megengedhetik maguknak, hogy kísérletezgessenek, de mi az 1,2 millió darabos értékesítésünkkel nem tartozunk ezek közé. Ha megosztjuk a palettát, könnyen kerülhetünk anyagilag nehéz helyzetbe. Miért pont az SUV? Mert a vásárlók döntő többsége ezt a kategóriát keresi jelenleg”.

A döntés nem jelenti azt, hogy a régi nagy nevek elvesznének, hanem a gyáriak inkább újrahasznosítják őket. Így lett az Eclipse is egy szabadidő járgány és bizony az Evolution sem kerülheti el a sorsát a későbbiekben. Az előzetes híresztelések szerint ráadásul az utóbbi a márka elektromos városi terepeseit jelöli majd.