Minden kiderült a Kia Sportage-ről

Részletekben mutatta be új szabadidő-terepjáróját a Kia, hiszen előbb a Sportage formáját leplezték le, most pedig az utastérről és a műszaki adatokról árultak el részleteket.

Most már mindent tudunk a Kia Sportage legújabb generációjáról, hiszen a formavilág után a műszaki részleteket is közzétette a koreai gyártó. Az újdonság 4,48 méter hosszú lesz, a tengelytávolsága pedig 2,67 méteres, ami négy, illetve három centiméteres növekedést jelent az elődhöz képest. Az utastér is tágasabb lett, a csomagtartó mérete pedig 465-ről 503 literesre bővült. Az új GT Line csomaggal a nevéhez illően meglehetősen sportos lehet a Sportage megjelenése, hiszen 19 colos könnyűfém kerekek, kartervédős lökhárító, dupla kipufogóvég és négy nagy diódás nappali menetfény jár hozzá.

Az utastérben a felszereltségtől függően 7 vagy 8 colos érintőképernyős rendszert találunk TomTom navigációval, felárért nyolc hangszórós, 325 wattos JBL hifi is kérhető, a nyolc légzsák pedig szériafelszerelés. A vezetéssegédek között városi vészfékező, sávtartó asszisztens, holttérfigyelő, táblafelismerő és keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer található.

Az alapmodellt az 1,6 literes, 132 lóerős, benzines szívómotor mozgatja, és újdonság a szintén 1,6 literes, de turbófeltöltésű benzinmotor 177 lóerővel és 265 Nm nyomatékkal, hozzá opcióként hétfokozatú, duplakuplungos automatával. A Sportage kétféle dízellel választható, az 1,7 literes 115 lóerőre képes, míg a 2 literes már 184 lóerős.