Milyen típusú autót válassz?

A világ nagy autógyárai ma már akkora választékkal állnak elő, hogy hajlamosak vagyunk kissé elveszni a lehetőségek tengerében, ha új autó beszerzésére készülünk, vagy éppen első kocsinkat próbáljuk meg jól megválasztani. A megfelelő járgány megtalálásához sok szempontot kell mérlegelni, így a főbb kategóriákat végignyálazva igyekszünk segítséget nyújtani a nagy döntésben.

Coupe-11Kétajtós (kupé): Ha az autóddal menőzni akarsz, válaszd ezt. A kupék sima formái a gyorsaságmániásoknak kedveznek, ennek ára, hogy sajnos kevés hely jut az utasoknak és csomagoknak: nyaralni nem ezzel fogod vinni a gyerekeket.

 

 

mazda-mazda3-11Négyajtós (szedán): A családosok kedvenc választása. A szedánokkal gyorsulási versenyeket nem fogsz nyerni, viszont készítőik különösen ügyelnek a biztonságra, és egy kisebb család kényelmesen elfér bennük. Kényelmesek, megbízhatók és gyakorlatiasak.

hachbackHáromajtós (hatchback): Ezt azoknak a családosoknak ajánljuk, akik egy szedánt nem engedhetnek meg maguknak. A háromajtós autók elsősorban a fiatalabb közönségnek szólnak, így a sportosságot ötvözik a gyakorlatiassággal. Csomagtartójuk gyakran növelhető a hátsó ülések lehajtásával, így egy nagybevásárláshoz mi ezt a kocsit választanánk.

http://www.autogaleria.huEgyterű, buszlimuzin: Ezek a 6-8 férőhelyes autók a buszok és a szedánok erényeit egyesítik, így a népesebb családok számára ajánlottak, illetve azoknak, akiknek rendszeresen kell nagyobb társaságot szállítaniuk. És még a csomagoknak is jut bőven hely.

 

 

suv2Szabadidőautó (SUV) : A buszlimuzin stílusosabb változata. Ha sok helyet akarsz menő csomagolással, ez lesz a megfelelő választás. Az egyszerre biztonságos és sportos szabadidőautó az olyan családok kedvence, akik gyakran járnak kirándulni, akár nagyobb társasággal.

 

Válasszunk akármit is, egy autó megvásárlása komoly befektetés, tehát vizsgáljuk át alaposan az elérhető opciókat, mielőtt döntünk!

Forrás: carblog.co.uk