Mika Hakkinen újra McLarennel versenyzik

A kétszeres Formula-1-es világbajnok ismét rajthoz áll, méghozzá nem valami búcsús rendezvényen, ahol sikítozó celebeket kell szívroham közeli állapotba hozni, hanem valódi, komoly versenyen. Méghozzá az átdolgozott McLaren 720S GT3-as autójával a Suzukai 10 órás futamon.

1998 és 99 bajnoka a versenyen a Super Formula bajnok Hiroaki Ishiura és a Forma-3-as japán pilóta Katsuaki Kubota társa lesz. Ők hárman lesznek azok, akik a McLarent a GT Challenge negyedik fordulójában alapos nyúzópróbának vetik majd alá, bár a McLaren még hivatalosan nem jelentette be, hogy a teljes bajnokságban hány csapat futtatná új autójukat.

hakkinen1

A 720S GT3 a privát csapatok számára is elérhető versenytechnika lesz és a britek bíznak abban, hogy a bemutatkozása jól sikerül majd, remek reklám lenne a típus számára, melynek komoly konkurencia közepette kell bizonyítani úgy, hogy tudvalévő: a négyliteres V8-as Mercedes turbómotor komoly termikus gondokkal küzdött régebben. Állítólag az átdolgozott aero és motormenedzsment, valamint hűtőkör orvosolja a tavaly bemutatott típus problémáit és komoly esélye van a győzelemre. A versenykész autó ára az ezen a szinten megszokott 550-600 ezer dollár között mozog.

hakkinen2

Suzuka nem ismeretlen Häkkinen számára, többször is nyert itt, sőt, az 1998-sa világbajnoki címét is itt biztosította be, ennek emlékére a „Repülő Finn” tavaly az akkori bajnokautóval körözött is a pályán. Bár az aktív autózástól visszavonult, azért amikor tavaly beültették a McLaren F1 GTR-be, amely 24 évvel ezelőtt megnyerte a LeMans-i 24 órást, Häkkinen megmutatta, hogy vezetni nem felejtett el.

A nagy várakozásokkal teli futamra augusztus 23-25.-e között kerül sor.