Megvetette a lábát Európában az Xpeng kínai elektromos márka is

Megkezdte az európai megrendelések kiszolgálását is a kínai Xpeng gyár, mely a G3 elektromos crossoverrel van jelen a norvég piacon.

Ahogy Európa is nyit egyre inkább a villanyosítás felé, úgy jelennek meg az eddig ismeretlen ázsiai márkák is a piacon. A legújabb ilyen új szereplő az Xpeng, mely már meg is kezdte az európai vásárlók kiszolgálását, egyelőre csak Norvégiában.

Azért ott, mert a skandináv országban a legelfogadottabb az elektromos közlekedés, így kezdésnek az a legalkalmasabb pont. Persze, a gyártó tervei szerint a későbbiekben majdnem minden országban jelen lesznek majd Európában, de érthető módon az óvatos terjeszkedést választották a gyártó képviselői.

Az Xpeng egyelőre egyetlen modellel, az elektromos G3 crossoverrel érkezett meg a kontinensre, mely 31 ezer eurós, azaz nagyjából 11 millió forintos induló árával kedvező vételnek számít a villanyos SUV modellek világában. Persze, ehhez el kell fogadni, hogy nem egy ismert márka jelvényét toljuk magunk előtt, de a norvég vásárlók befogadó hozzáállását ismerve ezzel nem lesz probléma hosszú távon.

Egyelőre az első 100 darab megrendelést szállította le az Xpeng, de a rendelések felvétele továbbra is folyamatos.