Megvalósulhat a MINI sportkocsija

Roadster épülhet a MINI alapjaira, a retró stílusú kisautó új változatát az olasz formatervezők által készített Superleggera tanulmányautó vetíti előre.

Tavaly májusban a Concours d’Elegance Villa d’Este veteránautós szépségversenyen mutatkozott be az olasz Carrozzeria Touring által készített Superleggera tanulmányautó, amely a MINI alapjaira épült. Az egyedi és rendkívül stílusos formájú, kétüléses, nyitott sportkocsi megvalósulására akkor nem sok esélyt láttak.

Szeptemberben aztán újabb hírek láttak napvilágot, miszerint mégis gyártásba mehet a MINI sportkocsija, ekkor kerültek elő azok a szabadalmi rajzok is, amelyek levédették a roadster jellegzetes formáját. Most a tekintélyes brit Car magazin értesült arról, hogy a MINI roadster fejlesztése zöld utat kapott a cégen belül, bár a megjelenésére még néhány évet biztosan várnunk kell.

A gyártó korábban is kínált már roadstert, de az a modell csupán a MINI kabrió változatának kétüléses, laposabb szélvédővel szerelt kivitele volt. A Superleggera azonban kimondottan ötletes formájú, amely a MINI legendásan sportos vezethetőségével párosítva olyan népszerű roadster ellenfelévé válhat, mint a most megújult Mazda MX-5.