Megújult az Abarth 595

A napokban jött ki a Fiat 500L frissített változata. A márka ráncfelvarrási periodikáját pontosan jellemzi, hogy éppen egy évvel ezelőtt mutatták be a az 500-as a felpaprikázott Abarth változatát, amely háromféle teljesítménnyel, akár 180 lóerővel kerül piacra.

Majdnem egy évet kellett várni a sportos kisautók rajongóinak arra, hogy a Fiat a megújult 500-as után bemutassa az Abarth kivitel ráncfelvarrott változatát is. Az 595 névre keresztelt, gyárilag tuningolt kisautón ugyanazokat a változtatásokat végezték el, mint az alapmodellen: újak a fényszórók és a hátsó lámpák, új színek és kerekek érhetők el, ezen kívül nagy légbeömlős lökhárítót és hátsó diffúzort is kapott az Abarth.

A mérges 500-as háromféle teljesítménnyel kapható, mindegyiket az 1,4 literes, turbós T-Jet benzinmotor különböző változata mozgatja. Az alapkivitel 145 lóerőre és 206 Nm nyomatékra képes, míg az 595 Turismo már 165 lóerős és 230 Nm a nyomatéka. A csúcsot a versenyautókra hasonlító 595 Competizione képviseli 180 lóerővel, ez már 6,7 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, és opcióként mechanikus önzáró differenciál is kérhető hozzá. Az utastér újdonsága az Uconnect infotainment rendszer 5 vagy 7 colos érintőképernyővel.