Megújult a Mitsubishi kisautója és crossovere

Két újdonsággal állt elő a Mitsubishi a Los Angeles-i Autószalonon, a Space Star és az ASX modellfrissített kiadása később az európai piacon is megjelenhet.

A Mitsubishi egyik újdonsága a ráncfelvarrott Space Star, amelyet az Egyesült Államokban Mirage néven forgalmaznak. A kisautó teljesen új frontrészt kapott, hiszen a motorháztetőt, a hűtőmaszkot, a fényszórókat és a lökhárítóját is átszabták. Belül is történtek módosítások, új például a kormánykerék, a multimédiás rendszer pedig az Android Auto és Apple CarPlay segítségével képes az Android 5.0-nál és iPhone 5-ösnél frissebb készülékek képernyőjének tükrözésére. A Space Star korábban kritizált menettulajdonságain is javított a gyártó azzal, hogy stabilabbá tette a futóművet és nagyobb fékeket szerelt fel.

A másik újdonság az ASX modellfrissített kiadása, amelyet az Egyesült Államokban Outlander Sport néven lehet kapni, mint a nagyobb szabadidő-terepjáró kistestvérét. A formaterve is ennek megfelelően alakult át, hiszen a nemrég megújult Outlander pajzs alakú frontrésze került fel az ASX orrára is, persze csak annyi módosítással, amennyit egy ilyen ráncfelvarrás általában megenged. Az ASX többi újdonsága között elektromosan behajtható és irányjelzővel ellátott külső visszapillantó tükröket, automatikusan elsötétülő belső tükröt, új kormánykereket és egy új, 6,1 colos érintőképernyővel szerelt infotainment rendszert találunk. A két megújult Mitsubishi európai bevezetéséről még nincs információ.