Megújult a lépcsőshátú kompakt Kia

A világ más tájain még mindig kínál lépcsőshátú kompakt modellt a Kia, a Cerato néven korábban nálunk is forgalmazott modell most megújult.

Cerato néven árulta kompakt modelljét az európai piacon is a Kia, ám a felejthető formavilágú és átlagos technikájú típus nem bizonyult népszerűnek, ezért nem véletlen, hogy kevesen emlékeznek rá. Az utódja annál jobb és kedveltebb lett, a cee’d azonban már csak ferdehátú és kombi karosszériával kapható, a lépcsőshátút csak a világ más tájain forgalmazza a Kia.

Most pedig modellfrissítésen esett át a kompakt szedán, amelyet az Egyesült Államokban Forte, Koreában pedig K3 néven lehet megvásárolni. A ráncfelvarrás során új, még nagyobb méretű fényszórókat és átrajzolt lökhárítókat kapott a modell. Az utastérben a kormánykerék és a modernebb infotainment rendszer jelenti az újdonságot. A motorkínálat továbbra is az 1,6 literes, 132 lóerős benzinesből és a szintén 1,6 literes, 128 lóerős turbódízelből áll.

A megújult autó elsőként a koreai piacon jelent meg K3 néven, majd várhatóan januárban a Detroiti Autószalonon az Egyesült Államok számára is leleplezik. Európában továbbra sem várható a forgalmazása, noha helyt állna az olyan konkurensek ellen, mint a Renault Fluence, vagy a hamarosan érkező Fiat Tipo, de a Kia vélhetően nem akar házon belüli konkurenciát teremteni a nemsokára szintén megújuló Hyundai Elantra számára.