Megújult a Kia egyterűje

Friss formában folytatja pályafutását a Kia Carens jelenlegi generációja, amelynek kínálata egy új, takarékosabb dízelváltozattal is bővült.

Nem volt szüksége alapos átalakításra a Kia egyterűjének, hiszen a Carens formaterve elég csinosra sikerült. Az esedékes modellfrissítés során ezért csak a részleteken finomítottak: újak a fényszórók és a hátsó lámpák, a hűtőmaszk és a lökhárítók, de az összbenyomás változatlan maradt. A kínálatban új fényezést és új könnyűfém kereket is találhatunk.

A hétszemélyes utastérben jobb minőségű anyagokkal találkozni, kétszínű lehet a műszerfal, még bőrkárpitot is lehet rendelni. Megújult az infotainment rendszer, a 7 vagy 8 colos érintőképernyőre Apple CarPlay és Android Auto segítségével mobiltelefont lehet tükrözni, a hifi JBL is lehet.

A motorkínálat alapjában nem változott. A benzinesek közül 1,6 literes, 135 lóerős és 2 literes, 166 lóerős, közvetlen befecskendezéses, négyhengeres szívómotorok választhatók. Új azonban az 1,7 literes, 114 lóerős turbódízel Eco Pack kivitele. A hosszabb áttételű sebességváltóval, start-stop rendszerrel és alacsony gördülési ellenállású Michelin abroncsokkal szerelt kivitel szén-dioxid-kibocsátása 109 g/km-re csökkent.