Megújult a Ford Mustang

Sikeres a Ford izomautója, a Mustang, amely még jobb lett a modellfrissítéssel. A sportkocsi új külsőt, igényesebb belsőt és több extrát kap, és vezetni is nagyobb élmény lesz.

Megjelentek az első képek és információk a Ford Mustang megújult változatáról. Az amerikai izomautó töretlenül sikeres, ennek ellenére a gyártó alaposan átdolgozta a típust. A megújult külső áramvonalasabb lett, az új frontrésze pedig valamivel agresszívebbnek mutatja a Mustangot. Mostantól minden kivitelben teljesen LED-es a fényszóró, és egy kissé a hátsó LED-es lámpákat is módosították. A kínálatban új színek és újabb könnyűfém kerekek közül lehet választani. Belső tere igényesebb lett, a középkonzol kézzel varrt bőrborítást kapott, opció a fűthető kormánykerék, és a távirányító is megújult.

Modernebb is lett a Mustang technikája, a műszeregység számlapjait személyre szabható 12 colos színes kijelző helyettesítheti, aminek Sport és Track módja is van. Mostantól a tulajdonos egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével a távolból is nyithatja és zárhatja az autót, és új az üzemmód-választó is, ami megjegyzi a legutóbb használt beállításokat. A Mustang futóműve és még a hangja is személyre szabható: elérhető az adaptív lengéscsillapítás-szabályzás, és a kipufogórendszer aktív szelepeivel mindig a megfelelő hangerőn szól az izomautó.

A motorkínálat nem változott, de a hajtásláncot továbbfejlesztették. A 2,3 literes, négyhengeres Ecoboost és az 5 literes V8-as közül az utóbbi kettős befecskendezést kapott, a kézi váltós kivitelnél kéttárcsás kuplungot és kettőstömegű lendkereket alkalmaztak. A mindkét motorhoz rendelhető hatfokozatú automata helyett megjelent a Ford új tízsebességes automatája, amivel fürgébb és takarékosabb is lett a Ford sportkocsija, kapcsolni a kormánykerék mögött lévő fülekkel is lehet. A megújult Mustang elsőként az amerikai kereskedésekbe érkezik idén ősszel.