Megtörtént minden idők legbrutálisabb Mercedesének a premierje

Míg pár napja csak az információ szivárogtatásról beszélhettünk, most már minden hivatalos az AMG GT Black Series kapcsán. Igazi versenyautót dobtak piacra a németek, amivel közúton is lehet közlekedni.

Black Series. A Mercedes esetében ez a jelző mindig a legjobbat és a legerősebbet jelentette. Most sincs ez másként, viszont a hozzá csatolt alap már amúgy is a kínálat legjobbja volt, így nem csoda, hogy a végeredmény valami egészen brutális lett.

Az AMG GT Black Series ugyanis már az első pillantásra inkább versenyautónak, mint utcai járgánynak tűnik. Nem csoda, hiszen a legtöbb karosszéria elem a GT3 versenyzés világából lett átemelve, ami meg kell hagyni, hogy nagyon jól áll az AMG GT-nek.

Természetesen nem spóroltak a karbonszálas műanyagokkal sem a mesterek. Nem csak a karosszéria elemek egy jókora része készült ebből a merev, ám kifejezetten könnyű anyagból, hanem az utastérbe, a merevítésbe, sőt még a futóműbe is került belőle szép számmal. Például a kanyarstabilizátorok is karbon-kompozit anyagból kerültek megalkotásra.

A belső tér is a versenyzés világát viseli magán, bár ezzel az alap AMG GT esetében sem volt semmi probléma. Megjelentek azonban új kapcsolók is a műszerfalon, mint például a hátsó kerekek csúszását szabályozó automatika (Traction Control) finomhangolója, amivel bárki könnyedén versenypályára hangolhatja az autót a tudásához mérten.

A lényeg azonban a méretes motortérben keresendő. Itt leledzik a 4 literes V8-as egység, melyben az eddig megszokott 90 fok helyett 180 fokos ékeléssel helyezkednek el a hengerpárok, ami ugyan durvább rázkódást eredményez, de jobb teljesítményt és gázreakciót is jelent egyben. Egészen pontosan 730 lóerőről és 800 Nm nyomatékról beszélünk, amivel 3,2 másodperc alatt képes 100 km/órára gyorsulni a sportkocsi. Ezzel meg is született minden idők legerősebb és leggyorsabb közúti Mercedese.