Megtartotta európai premierjét Putyin új autómárkája

A Genfi szalonon képviseltette magát először Európában az orosz Aurus. Ők azok, akik Vlagyimir Putyin limuzinját is leszállították, most pedig rövidebb kivitelben te is vehetsz magadnak orosz Rolls-Royce átiratot.

Aki figyeli az autós világot, annak nem újdonság az Aurus márka sem. Hivatalosan már tavaly bemutatkozott a Vlagyimir Putyin limuzinját is elkészítő márka a rövidített kivitellel, a Senat európai premierjére azonban egészen idáig kellett várni.

A Rolls-Royce világát felidéző forma igazi luxus belsőt rejt, sehol sem látni a régi orosz iparra jellemző megoldásokat. Prémium bőr, finoman megmunkált fa és ízléses fém betétek teszik hangulatossá az amúgy modern, digitális műszeregységgel is felszerelt belteret.

A hajtásláncon sem változtattak semmit az oroszok az európai piac számára, ugyan azzal az 598 lóerős V8-as hibrid rendszerrel lehet majd kapni, mint a világ bármelyik táján.

Az Aurus Genfben elárulta, hogy ugyan vesznek fel előrendeléseket az autóra, ám az átadásra jócskán várni kell, a kereslet ugyanis már most nagyobb, mint amit le tudnak gyártani. Ezen fog változtatni a várhatóan jövőre felépülő új gyártóüzem, de addig türelmet és megértést kérnek a potenciális vásárlóktól.