Megmutatta a még fejlesztés alatt álló Le Mans-i versenyautóját a Peugeot

Hivatalosan csak 2022-ben áll majd rajthoz a Peugeot új versenyautója, így még erősen fejlesztés alatt vannak a technikai megoldásai. A karosszéria viszont kész van, nem is rejtegeti tovább a francia gyártó.

A Peugeot 2022-ben teljesen új versenyautót küld Le Mans-ba. Ez teljesen érthető, hiszen változik a szabályrendszer a 24 órás versenyen aminek köszönhetően kompletten változik meg az elkövetkező években a csúcskategóriát képviselő versenygépek osztálya is. LMP1 helyett Hypercar géposztály lesz.

Az új versenyautó tehát már erőteljesen fejlesztés alatt áll,  egyelőre közel véglegesen csak az aerodinamika és a karosszéria készült el. Ezt mutatták most meg a gyáriak.

Az új kocsi a maga 5 méteres hosszával és a 2 méteres szélességével minden tekintetben nagyobb az elődjénél, természetesen ennek, na meg a homologizációs szabályoknak köszönhetően a súlya is több lesz valamennyivel az eddigieknél.

Ugyan a hajtáslánc még fejlesztés alatt áll, ám pár információt már most elmondtak róla a gyáriak. Egy összkerékmeghajtású hibrid rendszerről van szó, amiben a villanymotor az első tengelyt hajtja maximum 270 lóerős teljesítménnyel (ezt az FIA szabályozza) a hátsó kerekeket pedig továbbra is egy belsőégésű motor mozgatja majd. A rendszer összteljesítménye 675 lóerő lesz, ennél egy WEC (hosszú távú világbajnokság) szériában induló autó sem tudhat többet.