Megkezdődött a RAM 1500 TRX gyártása, az első példánnyal jótékonykodni fog a gyártó

Amerikában megkezdődött a jövőre már Európában is megvásárolható bivalyerős RAM 1500 TRX pickup gyártása. Az első elkészült példányt elárverezi a gyártó, az így befolyt bevételt pedig jótékonykodásra fordítja.

Már korábban beszámoltunk arról, hogy a RAM (most már a Dodge-tól hivatalosan is elkülönülő, de az alá tartozó márka) jövőre Európában is piacra dobja a legújabb teljesítményorientált pickup modelljét, mely 1500 TRX néven kerül majd a szalonokba. Bár ezzel kapcsolatban sok nyitott kérdés maradt még (például, hogy változatlan formában jut-e el hozzánk majd az autó vagy az emissziós normák miatt egy kisebb motorra cserélik a 6,2 literes V8-as egységet), az biztos, hogy most Amerikában megkezdődött a járgány gyártása.

Értelemszerűen először a magasan felszerelt „Launch Edition” példányokat készíti el a gyártó, ám ezekről tudni kell, hogy csupán 702 darabot készít el belőlük a RAM, jelen pillanatban pedig az összes példány elkelt már.

Ezért is fontos, hogy az első elkészült példányt a későbbiekben elárverezi a gyártó, hiszen már másként nem lehet hozzá jutni, ezért az eredetileg meghatározott 92 ezer dolláros árnál jóval többet is el lehet kérni érte. Szó sincs viszont önző anyagi érdekekről, minden egyes dollárt jótékonykodásra költenek majd a gyáriak a későbbiekben. Egyelőre azt viszont nem lehet tudni, hogy mikor és milyen keretek között kerül kiírásra az árverés, így ez már szinte biztos, hogy a jövő évben kerül majd lebonyolításra.