Megkezdi a Bugatti a megrendelt Divo példányok kiszállítását

Elkészült a Bugatti az 5 millió eurós szupersportkocsijával, mely lényegében a Chiron továbbfejlesztett változata. Elindulnak az első példányok a megrendelők felé.

A Bugatti csaknem két éven keresztül dolgozott a Chiron továbbfejlesztésén, mely végül Divo néven került be a palettába. Most az utolsó simítások is befejeződtek, így megindulhatnak az első megrendelt példányok a tehetős vásárlók felé.

Bizony tehetős, hiszen egy ilyen szupersportkocsi ára 5 millió euró, ráadásul sietni is kell a messziről is szemmel látható összeg kifizetésével, hiszen csak és kizárólag 40 darabot épít belőle a nagy múltú gyártó.

A Divo motorterében a Chiron esetében már megismert 8 literes négyturbós W16-os egység dolgozik egészen elképesztő 1500 lóerős teljesítménnyel 1600 Nm nyomaték mellett. De nem is ez az igazi különlegessége a szóban forgó ritkaságnak, hanem inkább az, hogy minden egyes példányt a megrendelő igényére szabva készítenek el, azaz biztos nem lesz két egyforma Divo a világon.

“A Divo egy újabb mérföldkő a Bugatti 110 éves történetében. A Veyron és a Chiron mellett vonul be a történelemkönyvekbe. Egy új korszakba lépett általa a Bugatti, a modern szupersportkocsi építés korszakába. A Divo-val egy igazán személyre szabott remekművel gazdagítjuk az autóipart”-mondta Stephan Winkelmann, a neves és nagy múltú gyártó vezérigazgatója, amikor bejelentette a fejlesztés végső fázisának, az engedélyeztetésnek a és a tesztelésnek a lezárását.