Mégis lehet utódja az elektromos Mercedes SLS AMG-nek

A Mercedes-AMG vezetősége ugyan belátta, hogy annak idején az elektromos SLS szupersportkocsi alaposan megbukott, most azonban már egy újabb elektromos koncepción gondolkodnak.

A 2012-es Párizsi Autószalon egyik sztárja volt a tisztán elektromos Mercedes SLS AMG átirat. A kedvező fogadtatás ellenére abszolút bukásnak bizonyult, gyakorlatilag eladhatatlan volt a magas ár és az elektromos hajtáslánctól idegenkedés miatt.

Azóta azonban sok víz lefolyt a Dunán, a hétköznapi autós élet elfogadott része lett az elektromos autó. Ez késztette arra a németeket, hogy ismét átgondolják egy elektromos szupersportkocsi lehetőségét, hiszen nem egy egzotikus gyártó már piacra is dobta a saját villanyos utcai versenyautóját, a tehetős vásárlók pedig sorban álltak értük.

Mennyire kell komolyan venni a Mercedes elképzelését? Elég csak annyi, hogy a Mercedes-AMG vezér Thobias Moers kimondottan rajong az ötletért, pár hónapja pedig szemfüles fotósok egy elektromos SLS AMG-t kaptak lencsevégre a Nürburgringen tesztelés közben.

(fotók: Carscoops)