Megint a Le Mans legmagasabb géposztályában versenyez majd a Ferrari

A Ferrari bejelentette, hogy ők is részesei lesznek a Le Mans-i 24 órás verseny 2023-ban induló Hypercar programjának. Ezzel mintegy 50 év kihagyás után térnek vissza az olaszok a legmagasabb géposztályba a legendás versenyen.

Mintegy 50 évnyi kihagyás után, 2023-tól a Ferrari ismét a Le Mans-i 24 órás verseny legmagasabb kategóriájában áll rajthoz a gyártó tegnapi bejelentése alapján. Azt egyelőre nem árulták el az olaszok, hogy pontosan milyen autóval és mely pilótákkal állnak rajthoz, csupán annyit erősítettek meg, hogy a program zöld utat kapott gondos vizsgálat és elemzés után.

A Ferrari utoljára 1973-ban szerepelt a neves verseny legfelsőbb géposztályában a Ferrari 312PB-73-al. Ekkor a második helyre tudtak beérni, az adott évi futamot a Equipe Matra-Simca Shell csapat nyerte meg a Matra-Simca MS670B versenyautóval.

Az olasz gyártó ugyan alacsonyabb géposztályokban azóta is jelen volt a verseny világában, ám az LMH (korábban LMP1) kategória teljesen más ráfordítást igényel a márka részéről. Amivel nem is lehet gond, miután a Forma 1-ben meghatározott költségplafon miatt a Ferrari amúgy is más versenysorozatok iránt mutat egyre nagyobb érdeklődést.

„A Le Mans Hypercar programmal a Ferrari ismét megerősíti a motorsport iránti elkötelezettségét, illetve az eltökéltségét, hogy főszereplője legyen a világméretű motorsport-eseményeknek”- mondta a John Elkann, a Ferrari elnöke.