Meghökkentő tanulmány a Nissantól

Letisztult, puritán formavilágú tanulmányautót mutat majd be a Tokiói Nemzetközi Autószalonon a Nissan. A Teatro for Dayz nevű jármű az állandó internetkapcsolat jegyében fogant, és elektronikus élménnyel írja felül az utazás szépségét. 

„Kiemelkedő kapcsolat” jellemzi a Nissan formabontó tanulmányautóját, a Teatro for Dayz nevű koncepciót, amely a tokiói autószalonra készült, de a gyártó máris közreadott róla néhány képet és pár morzsányi információt. Ezek szerint a korábban látott Cube koncepcióhoz feltűnően hasonló beltérrel rendelkező jármű lényegében egyfajta mozgó internet-kávézó lenne, hiszen műszerfalán hatalmas kijelzőkön nézhetjük kedvenc közösségi oldalunkat, ismerőseink fotóit vagy saját, akár vezetés közben készített szelfijeinket. A kijelzett információk a használat módjától függően változnak: menet közben a navigációs adatokat és a műszeregységet láthatjuk, tolatáskor a parkolókamera képei jelennek meg, és ha megálltunk, mindenféle szemet gyönyörködtető vizuális forma kápráztathatja el a vezetőt. Persze nézhetünk filmet is (álló helyzetben), és természetesen bármilyen internetes oldalt is böngészhetünk. Az infotainment rendszer hang- és mozdulatvezérelt, elég például legyintenünk, és máris a következő oldalt láthatjuk.

A Nissan szerint a Teatro for Dayz azt hivatott szemléltetni, hogy milyenek lesznek a jövő elektromos autói – és arra keresnek választ már ma, hogy mire lesz igényük a felhasználóknak. Azt már csak mi tesszük hozzá gonoszkodva, hogy ezek szerint a jövőben a netezés öröme teljes egészében felülírja majd a vezetés élvezetét és az utazás szépségét. Érdekes mutatvány lesz majd a családi kirándulásokon rávenni a gyerekeket, hogy a tájat nézzék, ha egyszer a netet is lehet, méghozzá ekkorában…