Még továbbra sem tisztázott a Bugatti sorsa, de a Lamborghinit és a Ducatit megtartja a Volkswagen

Megvolt a Volkswagen év végi nagy felügyelőbizottsági ülése, ahol a konszern márkáiról döntöttek az igazgatótanács tagjai. Van, amiben sikerült állást foglalni, míg más fontos kérdések még mindig a levegőben lógnak.

Már egy ideje kérdéses egyes márkák sorsa a Volkswagen konszernen belül, ám most, hogy megvolt a márkacsoport év végi felügyelőbizottsági ülése, pár dolog elég egyértelműen tisztázódott. Ilyen például, hogy az eddigi híresztelésekkel ellentétben a Lamborghini és a Ducati márkár továbbra is maradnak a Volkswagen fennhatósága alatt, a Bugatti esetében azonban úgy tűnik, hogy még nem sikerült egyértelműen állást foglalni.

Ez azért lehet, mert valószínűleg még folynak a horvát elektromos specialista Rimac-al a tárgyalások, azaz még mindig megtörténhet, hogy a németek 49 százalékos részesedésést átengedik a neves francia márkát a horvátok kezébe.

Kiderült viszont, hogy 2021 márciusától a Bentley közvetlenül az Audi vezetése alá fog majd tartozni, ezzel még nagyobb együttműködésre sarkallva a két márkát a villanyosítás terén.

Fontos még, hogy tisztázódott a jelenlegi vezérigazgató Herbert Diess sorsa is, akinek eddig kérdéses volt, hogy meghosszabbítják-e a szerződését a konszern élén. A válasz természetesen igen, az igazgatótanács tagjai ugyanis kitartanak Diess mellett, mondván, hogy az a folyamat, ami az ő irányítása alatt kezdődött el, csak vele együtt vihető végbe a jövőben is.