Még tovább megy a BMW i3

Már nagyobb kapacitású akkumulátorral is kínálja az i3-at a BMW, így a 170 lóerős elektromos autóval akár 300 kilométert is meg lehet tenni egy feltöltéssel.

Új, nagyobb kapacitású akkumulátorral is bemutatta az i3-at a BMW. A két éve kapható elektromos kisautó 60 Ah-s alapváltozata 22 kWh kapacitású akkumulátorral készült, a 94 Ah-s újdonság azonban már 33 kilowattórás akkut kap, így a hatótávolsága is jelentősen megnőtt. A BMW i3 eddig 190 kilométert volt képes megtenni egy feltöltéssel, mostantól azonban akár 300 kilométert is elmegy a szabványos mérés szerint, a BMW pedig hozzáteszi, hogy 200 kilométert akkor is megtehetünk vele, hogy ha használjuk a fűtést vagy a légkondicionálót. A nagyobb kapacitású akku feltöltése 3,5 helyett 4,5 órába telik az otthoni elektromos hálózatról, a villámtöltőnél 80 százalékos töltöttség elérése 40 percet vesz igénybe.

A 170 lóerős elektromotor nem változott, így a 94 Ah-s BMW i3 annak ellenére, hogy 160 kilogrammal nehezebb lett, továbbra is 7,3 másodperc alatt gyorsul nulláról százra. Mind a két modellhez elérhető lesz a hatótáv-növelő 650 köbcentis, kéthengeres benzinmotor, amely egy 9 literes benzintartályból további 150 kilométerrel növeli meg a megtehető távolságot. Mivel az új, továbbfejlesztett akkumulátor nagyobb energiasűrűségű, de a mérete megegyezik a korábbival, ezért a BMW-nél azt is vállalják, hogy a már megvásárolt i3-asok akkuját kicserélik a nagyobb kapacitásúra. A kínálat újdonsága pedig egy kék metálfényezés, amely eddig csak a BMW i8-ashoz volt elérhető.