Még nem dőlt el a Bugatti sorsa, de folynak a tárgyalások a Volkswagen és a Rimac között

Már egy ideje tudni lehet, hogy a Volkswagen azt tervezi, hogy átadja a horvát elektromos specialista Rimac-nak a Bugatti márkát némi részesedésért cserébe. Most a Porsche vezérigazgatója árulta el, hogy a tárgyalások még tartanak, de nemsokára megszületik a döntés.

Még tavaly reppent fel a hír, hogy a Volkswagen csoport kész átadni a Bugatti márkát a horvát Rimac-nak némi részesedésért cserébe. Az utóbbi időben azonban nagy a csend a témával kapcsolatban, ami miatt azt hihetnénk, hogy már meghiúsult a dolog. Pedig közel sincs így, a tárgyalások még mindig zajlanak, végső döntés pedig az elkövetkező hónapokban várható. Ezt maga Oliver Blume, a Porsche vezérigazgatója (a Volkswagen rajtuk keresztül bonyolítaná le a cserét) árulta el az Automobilwoche újságírójának.

“Jelenleg intenzív tárgyalások folytatódnak arról, hogy miként fejleszthető a Bugatti a lehető legjobb módon. A Rimac kulcsszerepet játszhat ebben, mivel a két márka technológiai szempontból kiválóan illeszkedik egymáshoz. Különböző forgatókönyvek vannak különböző struktúrákkal. Úgy vélem, hogy a kérdésről a Volkswagen csoport az év első felében fog dönteni.”- mondta a Porsche vezér a Bugatti jövőjét érintő tárgyalásokról.

Az eredeti elképzelés szerint tehát a cserével a Rimac megszerezné a Bugattit, míg a Volkswagen 49 százalékos részesedést szerezne a horvát elektromos márkában, ezzel megvalósítva egy olyan adás-vételt, melyben pénz közvetlenül nem játszik szerepet.