Még nagyobb lett az új Volkswagen Touran

Teljesen új modellel váltotta le középső családi egyterűjét a Volkswagen, a hétszemélyes új Touran már a hetes Golf modern műszaki alapjaira épül.

Megújította családi egyterű autóinak kínálatát a Volkswagen: nemrég mutatkozott be az ötszemélyes Golf Sportsvan, ráncfelvarráson esett át a tolóajtós Sharan, most pedig a Touran utódja is megérkezett, amely vonzóbb formát kapott az elődjénél. Családi autóhoz szokatlan módon még optikai sportcsomag is rendelhető hozzá.

Az újdonság a hetes Golf modern műszaki alapjaira épül, a karosszéria 13 centiméterrel nagyobb az elődénél, a 11 centivel hosszabb tengelytáv pedig még tágasabb utasteret ígér. A Touran hátsó ülései sínen tologathatók és síkba dönthetők, a csomagtartó mérete 48 literrel bővült, öt üléssel a tetőig pakolva 1040 literes a raktér mérete.

Az új műszaki alapoknak köszönhetően a Touran akár 62 kilogrammal könnyebb is lett elődjénél, így dinamikusabb és takarékosabb is nála, a start-stop rendszer egyébként szériafelszerelés. A motorválaszték háromféle benzines- és háromféle dízelmotorból áll, a teljesítményük 110 és 190 lóerő közötti. Az alapmodell az 1.2 TSI, a csúcsot pedig a 2.0 TDI képviseli.

A felszereltség távolságtartó adaptív tempomattal, teljesen LED-es fényszóróval és háromzónás klímaberendezéssel bővült, az elektromos mozgatású csomagtérajtó nyitása láblendítéssel is indítható, a középkonzoli képernyő képes az okostelefon tükrözésére, de ami egy családi autóban a legérdekesebb: az első utasok hangját mikrofon és hangszórók segítségével továbbítja a hátul ülők felé.