Még mindig lehet új Vipert vásárolni, pedig már három éve nem gyártják

Sokakat megdöbbentett az SRT Viper gyártásának leállítása még 2017-ben, pedig üzleti szempontból teljesen érthető volt a döntés. Annyira nem viszik az emberek, hogy még mindig van új eladó a felhalmozott készletekből.

A Dodge még 2017-ben szüntette be az SRT Viper gyártását. Az indok egyszerű volt: a Corvette sikerei miatt tarthatatlan módon estek vissza az eladások világszerte. Na de mennyire nem vették az amerikai sportkocsikat az emberek? Elég annyi hozzá, hogy még mindig adogatnak el a kereskedők nullkilométeres példányokat az anno felhalmozott készletekből.

Tavaly egészen pontosan 5 darab új példány talált gazdára Amerikában és egy darab Kanadában. Ezt megelőzően 2018-ban 19-en fizették be magukat a Viper tulajdonosok táborába. Ennyi volt? Most már tényleg nem lehet több új Vipert vásárolni? Bár hivatalos adatok nincsenek, szinte biztos, hogy akad még 1-2 elfekvő példány a nagyobb amerikai Dodge kereskedésekben, hiszen 2016-2017-ben a megszűnés hírére százasával rendelték be őket a dílerek. Miért tették, mert bíztak egy utolsó vásárlói fellángolásban, ami azóta sem jött el.