Még idén bemutatkozik a Kia Sportage új generációja

Alapvetően megváltoztatott dizájnt és óriási digitális kijelzőt ígérnek az új Kia Sportage beharangozó képei.

A Kia az SUV őrületre kiválóan ráérezve egyre nagyobb hangsúlyt adott a kínálatban a Sportage modellnek az elmúlt évtizedekben, aminek köszönhetően mára az egyik legkedveltebb koreai modellről beszélhetünk. A siker persze csak úgy tartható fenn, ha folyamatosan ütik a vasat a gyáriak, így a hat éve bemutatkozott jelenlegi generáció mondhatni, hogy elérkezett a modellciklus végére. Persze, hogy már el is kezdtek szivárogni a beharangozó képek a következő felvonásról.

Ugyan egyelőre még csak három igencsak sejtelmes képet kaptunk, de ezen máris látszik, hogy alaposan megváltoztatták a Sportage dizájnját. Elől például méretes hűtőrácsokra és meghatározó „kampó” alakú LED-es nappali menetfényre számíthatunk, hátul pedig a Stinger megoldását idéző fényforrások tűnnek fel. A belső térbe is nyerhetünk némi bepillantást, ahol az infotainment kijelzőjét és a digitális műszerfalat is magába foglaló képernyő tűnhet fel elsőre.

Technikai részletekről egyelőre nem esett szó, de nem kell már sokat várni a teljes leleplezésre sem. Koreában már július legelején lehull a lepel az újdonságról, az európai premierre pedig szeptemberig kell várniuk az érdeklődőknek.