Még erősebb lett a Lamborghini Aventador

Szuperautóhoz méltó gyári tuninggal izmosodott a Lamborghini Aventador, hiszen a Super Veloce kivitel még erősebbé és még könnyebbé vált.

Még izmosabb és még könnyebb változatban is elkészült a Lamborghini Aventador, a Super Veloce kivitel olasz neve pedig arra utal, hogy a szuper-sportkocsi még gyorsabbá vált. Ennek eléréséhez elsőként megnövelték a 6,5 literes V12-es szívómotor teljesítményét, amely 700 lóerő helyett immár 750 lóerőre képes, a legnagyobb nyomatéka pedig 690 Nm.

Hallgasd meg a hangját ezen a videón!
A szupererős Aventador eközben könnyebbé is vált, hiszen még több helyen alkalmaztak szénszálas anyagot az építésekor. Például könnyebb üléseket szereltek be, a bőrkárpitozást Alcantara helyettesíti, és kárpit nélkül több helyen kilátszik a karbon karosszéria. Az eredmény 50 kilogrammos tömegcsökkentés, az Aventador SV ezzel 1525 kilogrammot nyom.

A módosítások meghozták a várt eredményt, az LP750-4 kódú sportkocsi ugyanis egy tizedmásodperccel hamarabb, 2,8 másodperc alatt éri el álló helyből a százas tempót, a végsebessége pedig több mint 350 km/óra. Az Aventador Super Veloce egy új vörös színben mutatkozott be, de a vevők összesen ötféle szín közül választhatnak a több mint 100 millió forintnyi euróba kerülő sportkocsihoz.