Még erősebb Focus RS a láthatáron

Még meg sem érkezett a kereskedésekbe az új Focus RS, a Ford máris egy még nagyobb teljesítményű változaton dolgozik, amely akár 400 lóerős is lehet.

A jövő év elején érkezik a kereskedésekbe a Ford Focus RS legújabb generációja, amelyet 2,3 literes, négyhengeres, turbófeltöltéses, 350 lóerős benzinmotorral és összkerékhajtással szerelnek. Az Autocar értesülései szerint pedig a Ford máris egy még erősebb változaton dolgozik, amely az előző generációból készült RS500 méltó utódja lehet.

A hírek szerint az új kivitel könnyebb és erősebb lehet a jelenleginél. Ha komolyan veszik a súlycsökkentést, akkor akár 100 kilogrammal is kevesebbet nyomhat a mérlegen a szériamodellnél, a motorjának teljesítményét pedig 400 lóerőre növelhetik, ezzel a Focus lehet a leggyorsabb sportkompakt a piacon.

Menetteljesítményeivel az új kivitel mindenben a Focus RS500 méltó utódja lesz. A 2,5 literes, öthengeres, turbófeltöltéses benzinmotorral szerelt előd ugyanis 305 helyett 350 lóerős teljesítményre volt képes, matt fekete festést kapott, és mindössze 500 példányban készült. Az utódja a hírek szerint 2017-ben érkezhet a kereskedésekbe.