Még az idén bemutatkozhat az új Kia Sportage

Már nincs sok idő hátra a Kia új szabadidő-terepjárójának bemutatójáig, a Sportage utódja az utolsó teszteken fut, és még az idén leleplezhetik.

Megjelentek az első hírek a Kia új szabadidő-terepjárójáról. A Sportage jelenleg kapható generációja még csak alig öt éve van a piacon, de máris itt az utódja, amelyről még az idén leránthatják a leplet, talán már az őszi Frankfurti Autószalonon. A prototípusok ugyanis az utolsó teszteket futják a hegyi szerpentineken, a futóművet pedig más kémfotók szerint a Nürburgringen hangolták.

Megjelenésében is modernebb lesz az új Sportage, legalábbis az eddig kiszivárgott részletek alapján a 3D Squir által készített grafika szerint. A Kia jellegzetes hűtőmaszkját a fényszórók közül lejjebb költöztetik, és megjelenik a cee’d GT és Optima modelleken látott LED-es nappali menetfény a lökhárítókban. Műszaki téren az idén megjelent új Hyundai Tucson motorjaira és felszereléseire számíthatunk, hiszen továbbra is ennek a koreai típusnak a testvérmodellje az új Sportage.