Mazdából Corvette, ez a Mitsuoka Rock Star

Rocksztár, ám még nem tett szert világhírre: ez a japánok Mazda Miata Corvette átirata. A kinézet dögös amerikai, a technika viszont megbízható japán.

Mi van akkor, ha egy japán Amerika mániás lesz, de azért belátja, hogy a világ egyik legjobb és legmegbízhatóbb élményautója a Mazda MX-5, vagy ahogy más piacokon hívják, a Miata? Akkor bizony egy igazi kettős személyiség születik meg. Minden adottsága megvan, hogy sztár legyen, ám a megjelenése miatt a lágy stílusok szóba sem jöhetnek: rocksztárnak kell lennie!

A név tehát megvan, már csak fogni kell egy Miatát, és a karosszériát addig alakítgatni, amíg egy C2-es Corvette modern átirata lesz belőle. A japán Mitsuoka pontosan ezt a receptet követte.

Persze, az 1,5 literes SkyActiv-G négyhengeres motor köszönő viszonyba sincs egy eredeti C2-es 5,3 literes V8-asával, ám a japánok nem is igénylik annyira a V-motorok által kínált életérzést. És mivel csak a helyi piacon kapható a Mitsuoka Rock Star, így az igényeket bőven kielégíti az 1,5 literes egység 130 lóereje.

Mennyi az ára? Nagyjából 11,5 millió forintnyi japán yent kérnek érte, ami csaknem 4,5 millió forinttal több, mint amennyiért ott helyben egy új japán belpiacos Miatát meg lehet vásárolni. Ér ennyit, a karakteres amerikai külső? Van, akinek igen, hiszen ez esetben nem feltétlen egy replikáról, hanem inkább egy hibrid átiratról van szó.