Máris óriási siker a vadonatúj Volvo XC90

A márka értékeit hordozó vadonatúj Volvo XC90 megérkezésére egy kicsit még várni kell, igaz, közel száz magyar vásárló már látatlanban is megrendelte az izgalmas újdonságot.

Mindössze néhány napra a Volvo magyarországi képviseletére érkezett az XC90 második generációjának egy példánya, és ez alatt a hétvége alatt több százan nézték meg a márka központi szalonjában. A nagy érdeklődés nem csoda, hiszen a nagyméretű szabadidő-terepjáró első szériája az egyik legtovább gyártott és egyben legnépszerűbb típusa is a Volvónak, az utód pedig minden téren a svéd márka értékeit képviseli, ráadásul teljes egészében saját fejlesztés. Az öt centi híján öt méter hosszú új XC90 újdonságai közé a masszázsfunkciós ülések, a függőleges formátumú táblagép-középkonzol, az üvegkristály-sebességváltógomb, a 19 hangszórós Bang & Olufsen hifi és a head-up display tartozik.

A típus sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy közel száz magyarországi ügyfél már látatlanban is megrendelte magának az autót. A premiert követően csak interneten megvásárolható, gyakorlatilag a leggazdagabb felszereltségű First Edition kivitelből 19-et rendeltek meg hazánkból, ami az itthoni összes eladáshoz viszonyítva világelső. Azóta pedig további 74-et írták alá a megrendelést, az XC90 rövid itthoni látogatásán pedig egymásnak adták a kilincset a Volvóval, vagy éppen BMW-vel és Mercedes-Benzzel érkező érdeklődők. Az érdeklődés világszerte is jelentős, a bemutatása óta összesen 18 ezer megrendelés futott be az autóra.

Az előző generációból pályafutása alatt összesen 636 ezer példány kelt el világszerte és 1308 darab Magyarországon, az újdonságtól azonban még többet vár a forgalmazó. Az új XC90, amely kezdetben csak összkerékhajtással (később fronthajtású is lesz belőle), négyhengeres benzines és dízelmotorokkal, illetve konnektorról tölthető, turbós-kompresszoros benzines hibrid kivitelben is készül, még néhány hónapot várat magára. Az első példányok ugyanis a nyár elején érkeznek a magyarországi kereskedésekbe, a megrendelők pedig az év végén vehetik át új, minden ízében volvós értékeket képviselő terepjárójukat.