Máris itt a következő elektromos Mercedes

A Mercedes nem lazsál, ha az elektromos EQ modellcsalád bővítéséről van szó. Szinte a csúcsot képező EQS modellel egyidőben mutatkozott be az EQB hétszemélyes SUV, melyet globális értékesítésre Magyarországon gyártanak majd.

Mondhatni, hogy a Mercedes az elektromos paletta felépítését nem lazsálja el. Pár hónappal ezelőtt a kis kompakt crossover EQA premierjét nézhettük meg, előző héten az EQS luxuslimuzin ismertetése történt meg, most pedig ezzel egyidejűleg megérkezett az EQB is, melyet tekinthetünk a GLB villanyos változatának vagy éppen az EQA nagytestvérének is.

Első körben a kínai piacra szánt változatot ismerhetjük meg, melyet Peking mellett gyártanak, ám még ebben az évben bemutatkozik a globális értékesítésre szánt elektromos járgány, mely nálunk, Kecskeméten készül majd.

Hajtásláncok tekintetében fontos, hogy természetesen első- és összkerék meghajtással is elérhető lesz a modell, a Shanghai Motor Show keretein belül pedig a legerősebb, 290 lóerős variánst leplezték le a gyáriak. Az európai modellek tekintetében annyit lehet tudni egyelőre, hogy nagyjából 260 lóerő környékére lövik be a legerősebb változatot, az elektromos hatótáv pedig akár 420 kilométer is lehet akkumulátor csomgatól függően.

Az elektromos családi SUV méretei majdnem teljesen megegyeznek a belsőégésű motorral szerelt GLB modellével, azaz természetesen itt is tágas belső térre számíthatunk. A Mercedes a harmadik üléssor használatát 1,65 méternél alacsonyabb utasoknak ajánlja, míg értelemszerűen a második és első sor mindenkinek királyi kényelmet kínál az utazás alatt. A műszerfal lényegében a GLB sajátja, az MBUX intelligens infotainment rendszer pedig alapáras.